Tijd voor Thee

Door Gieneke Luemes, woensdag 24 februari 2016 om 13:18 uur

Sinds een paar maanden heb ik thee ontdekt. Ik was altijd een koffiedrinker (en nog wel), maar nu wissel ik mijn koffie graag af met een lekkere kop thee. Ik zie het positieve in van thee; het is lekker warm, er zijn zoveel verschillende smaken te proberen en je kunt er liters van drinken zonder dat je handen ervan gaan trillen of je last krijgt van een cafeïne gerelateerde zweetaanval. Thee geeft je echt even een 'momentje'.


Wij verkopen nu een klein jaar (ik moest even terugscrollen op facebook om het te controleren) de thee en kruiden van Bruur & Driksken uit Sinderen. Ik denk dat hier mijn theeliefde is begonnen. Daarvoor zag ik mijn moeder elke dag kannen vol thee wegdrinken, maar ik zelf dronk het eigenlijk nooit. Het enthousiasme van het kleine, persoonlijke team achter Bruur & Driksken stak mij aan en voor ik het wist dronk ik bij de lunch en de 15:00 pauze thee in plaats van koffie.


Ik vind het heerlijk om alle verschillende smaakjes uit te proberen en zo ook de klanten een eerlijke mening te kunnen geven over de diverse theeën. Deze week gaan we de verschillende Ijstheeën uit proberen en als dat bevalt, vinden jullie deze zomerse theeën binnenkort in ons assortiment!De naam 'Bruur en Driksken' komt van broer (Johan) en zus (Hendrika) Beernink uit de Heurne. Zij runden samen een buurtwinkel op Keizershorst, welke ooit begonnen was door moeder Beernink nadat haar man overleden was. Door een gastpension te beginnen en later uit te breiden met een kleine winkel in de voorkamer, zorgde zij voor de inkomsten, zodat zij en Bruur en Driksken rond konden komen. De winkel werd later overgenomen door Bruur en Driksken zelf en bleef een succes.


In de jaren 80 was Bruur genoodzaakt om de winkel te sluiten. Driksken was inmiddels overleden en Bruur kon niet meer opboksen tegen de grotere supermarkten en al het werk dat hij alleen moest doen. Het afscheid was groots, de winkel had tenslotte 62 jaar bestaan! En inmiddels leeft 35 jaar na de definitieve sluiting van de winkel, mede door achterneef Maarten Boland die zijn nieuwe theemerk vernoemde naar het duo, weer voort.


Ik vind het prachtig als er zo'n mooi verhaal achter een bepaald product zit. Dat maakt het persoonlijk en daardoor des te interessanter. Maarten is zelf erg enthousiast over zijn thee en dat werk aanstekelijk. Ik vind het een mooi product om te mogen verkopen in onze Landwinkel, maar ik geniet er ook erg van als ik zelf 's-avonds een lekkere kop Bruur & Driksken thee klaarmaak!


Terug naar blogoverzicht
Voor meer informatie zie: -www.bruurendriksken.nl -www.facebook.com/bruurendriksken
Alle prijzen op de site zijn onder voorbehoud van voorraden en druk- en zetfouten.